Email:
Jelszó:
Megosztás a Digg-en Megosztás a Delicious-on
 
Főoldal Képeslapok TOP 10 Vendégkönyv Ajánlj minket Regisztráció Virág / ajándék küldés Képszerkesztő [RSS / FEED]
Címlistám Képgalériám Zene hallgatás Képeslapjaim Emlékeztető  
:: Amit a képszerkesztőről tudni kell!  
Mindent tudok, irány a képszerkesztő!
Ezt a képszerkesztőt azért hoztuk létre, hogy Neked könnyebb legyen az elküldeni kívánt képet megszerkesztened anélkül, hogy egy másik weboldalt kellene meglátogatnod.
A képszerkesztő a Mozilla Firefox böngészőjével kompatibilis 100%-osan, így ha más böngészővel szeretnéd használni, akkor sajnos előfordulhat, hogy a képszerkesztő nem fog működni megfelelően.
Akkor most kezdjük az online képszerkesztő program működésének leírását.
A képszerkesztő elindítása után betöltődik a képszerkesztő program.
A programot úgy próbáltuk elkészíteni, hogy szinten minden megtalálható legyen egy helyen, így kevés az esélye annak, hogy esetleg úgy elkalandozol a szerkesztőben, hogy egyszerűen nem találsz vissza.
A jobb oldalon találhatod az esetleges képkereteket (montázsokat) melyek kategóriákra vannak bontva. Ez a montázs kínálat folyamatosan bővülni fog.
Kattints a képre és nézd meg nagyban.
Kattints a "Montázs" feliratra, hogy legördüljön az ablak. Ha nem gördül le teljesen, akkor kattints újra, vagy várd meg, amíg az oldal teljesen betöltődik, és csak utána kattints.
A kategóriák melletti szám jelzi, hogy az adott kategóriában hány montázs képkeret található. A kategóriára kattintás után a kategória doboz alá betöltődnek a választható képkeretek.
Amennyiben a képkeret fölé viszed az egeret, akkor azt a képet láthatod nagyban is, mint azt már a képeslapküldő oldalunkon megszokhattad.
Az egérrel kattints arra a képkeretre, montázsra amelyikkel szeretnél a továbbiakban dolgozni. A fekete helyek mutatják, hogy hova illeszthetsz be saját képet. Van olyan montázs ahova csak egy képet tudsz beilleszteni, de van olyan is, ahova akár 9-es is.
A betöltődés után méretezd át a képkeretet olyan méretűre, amilyenre szeretnéd. A kép maximum 500 x 500 pixel méretű lehet. Ettől nagyobb kép nem fér el az oldalon szerkesztésre.
Ha mindennel megvagy, akkor megjelenik a betöltődött kép mellett egy függőleges oszlop, mely az Ablakok számát tartalmazza.
Alaphelyzetben az első ablak lesz aktív.
Mi az amit állítani tudsz ablakba töltött képen?
Első sorban a kép Szélességét, Magasságát, elhelyezkedését, elforgatását.
Elsőnek tölts fel egy képet a számítógépedről, a "Kép feltöltése" gombra kattintva.
A feltöltött képet a rendszerünk automatikusan átméretezi leghosszabb oldala maximum 1024pixel lehet.
Mozilla Firefox 22 verzió felett böngészővel akár az egérrel is meg lehet fogni (rémész a képre, lenyomod a bal egérgombot, lenyomva tartod, majd lassan elkezded valamerre húzni) a képet mozgatáshoz, illetve ha látni a kép szélét, akkor lehet kicsinyíteni, nagyítani, a sarkoknál elforgatni.
Amennyiben nem a fenti böngésződ van, vagy az egérműveletek kényelmetlenek, akkor felül a számokat beírva is megváltoztathatod a kép elhelyezkedését, méretét.
Természetesen lehetőséged van akár a plusz, és a mínusz gombokra kattintgatva is változtatni az aktuális kép adatait.
Ha készen vagy az első kép beillesztésével, és esetleg olyan montázst (képkeretet) választottál, ahova több képet tudsz beilleszteni, akkor a bal oldalon található "Ablakok" oszlopban kattints a következő gombra, vagy amelyiket aktívvá szeretnéd tenni.
Ez esetben az előző műveletek végrehajtásával tudsz a kiválasztott ablakba is képet tölteni. (akár ugyanazt)
Ha egy feltöltött kép nem tetszik, akkor a baloldali "Ablakok" oszlopban kattints az aktuális gombra, majd felül az "Aktuális törlése" gombra.

Amennyiben úgy gondolod, hogy készen vagy a montázzsal, akkor kattints a "Kép mentése" gombra. Ez esetben a böngésződtől függően felajánlja, hogy hova ments a képet a számítógépeden, illetve felajánlja csak megtekintésre azt.
A mentett kép weben történő elérését is kiírja a rendszerünk, melyet ha akarod, akkor azt a linket akár a facebook-ra bemásolva a fészbúkon is megoszthatod.
A mentett képet a rendszerünk 14 napig tárolja!
Ez annyit tesz, ha a fészen megosztottad a linket, akkor az 14 nap elteltével már nem lesz látható. Amennyiben tovább is szeretnéd hogy meglegyen a kép, akkor tárold az előző módon a számítógépeden.
Továbbá lehetőséged van a kész képet a saját "képgalériádban" is tárolni, hogy később akár képeslapként is eltudd küldeni. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy felül a "Galériába" gombra kattintasz.
Arra figyelmeztetni fog a program, hogy csak 400x300, illetve 300x400 pixel méretű képet lehet a galériádba menteni, így a képet a program átfogja méretezni, méghozzá nyújtással.
Továbbá arra is figyelned kell, hogy mennyi kép van engedélyezve a galériádba, mert ha eléred a maximumot, akkor mielőtt a szerkesztett képet elmentenéd, törölnöd kell egyet helyette.
Ha bővíteni szeretnéd a képgalériád méretét, akkor azt kérd egy hozzánk címzett emailben.

További folyamatban lévő fejlesztéseink:
  • A feltöltött kép szerkesztése a beillesztés előtt. (világosítás, sötétítés, tükrözés, feketefehérítés, stb.)
  • Szöveg szerkesztése, képre illesztése
  • Sablonok kategória, keret sablonok


Remélem sikerült egy kis örömet szereznünk Neked a fejlesztésünkkel!

Irány a képszerkesztő!

:: Ü Z E N Ő   A B L A K :: Ablak bezárása
:: S Ú G Ó   A B L A K :: Ablak bezárása:: T O P   L I S T Á K ::
eXTReMe Tracker
@tiTop statisztika, oldal nyomozó
Bannersite 
:: Naptár

:: Utoljára elküldött kép

:: Friss hírek
Nem biztonságos oldal 2018.12.10
Szia, sajnos egyre többen jeleztek vissza, hogy az oldalt "nem biztonságos oldalként" jelzik egyes vírusirtók, és egyes böngészők. :(

:: F A C E B O O K

:: F O N T O S
Az oldalaink és a képeslap megtekintéshez szükséges:
Flash player

:: Böngészők frissítései
Weboldalunk az alábbi böngészőkkel lett tesztelve:
Firefox böngésző
Opera böngésző
Avant böngésző
Internet Explorer böngésző
Safari böngésző
Google Chrome böngésző


2003-2020 © copyrights Minden jog fenntartva!
Magyar himnuszunk Magyar nyelvünk Jogi nyilatkozat 1956 igaz
történetek
Média Kapcsolat
:: Partnereink
Cigánykártya
ciganykartya.gportal.hu
Szilvesztertipp
www.szilvesztertipp.hu
Tőzsde
www.tozsdem.hu